5 پلاگین بکاپ گیری کارآمد برای وردپرس: اطلاعاتتان را ایمن کنید
چند ساعت از وقتتان را صرف کار کردن روی وبسایتتان کردهاید؟
احتمالا بیش از آنچه فکرش را کنید! اگر مدت زمانی که صرف نوشتن و بهروزرسانی مطالب سایت و وبلاگ، یافتن عکسها و افزودن آنها به مطالبتان، و مدیریت پلاگینها و قالب گرافیکی کردهاید را محاسبه کنید متوجه خواهید شد که ساعتهای زیادی از وقتتان را مشغول کار کردن روی سایت بودهاید.
هیچ میدانید که تمام فعالیتها و زحماتی که تا حالا برای سایتتان کشیدهاید به راحتی میتواند برای همیشه از بین برود؟
فکرش را بکنید! یک روز که میروید سایتتان را باز کنید میبینید که همه چیز ناپدید شده، و به جز یک صفحهی سفید خالی، که به شما خیره شده، هیچ چیز دیگری وجود ندارد! و وقتی میخواهید عیبیابی کنید، میبینید که دیتابیس و همهی فایلهایتان ناپدید شدهاند.
ممکن است چنین اتفاقی بعید به نظر برسد. اما متاسفانه این اتفاق بیش از آنچه تصور میکنید رخ میدهد. دلایل مختلفی برای مشکلدار شدن یک وبسایت وجود دارد، از قبیل:
آلوده شدن وبسایت به بدافزار و بسته شدن سایت توسط شرکت خدمات هاست.
عدم پرداخت به موقع هزینه هاست، و حذف شدن حساب کاربری و اطلاعاتتان.
بروز خسارت و حوادث غیرمترقبه برای دیتاسنتری که سایت شما را میزبانی میکند.
بروز خطا و مشکلات فنی در شرکت هاستینگ که موجب از بین رفتن فایلهای سایتتان میشود.
وجود یک خطای کوچک، یا یک نقطه یا ویرگول اشتباه در کد وبسایت، که باعث بروز خطا شده و هرچه تلاش میکنید آن را پیدا نمیکنید.
به همین خاطر شما باید سایتتان را بیمه کنید.
اگر اتفاق بدی بیفتد و اطلاعاتتان از دست برود، یک بکاپ (یا همان نسخه پشتیبان) میتواند کمک بسیار بزرگی به شما کند. بوسیله بکاپ میتوانید امنیت اطلاعاتتان را تامین کنید، و درصورت بروز مشکل، سایتتان را در حداقل زمان ممکن بازیابی کنید.
باید آماده باشید
اگر نمیخواهید حاصل ساعتها کار و تلاشتان از بین برود، باید بکاپ کامل و بهروزی از وبسایتتان را برای روز مبادا آماده داشته باشید، تا درصورت نیاز، برای بازیابی سایتتان از آن استفاده کنید.
با اینکه پلاگین بکاپ گیری فراوانی برای وردپرس وجود دارد، بسیاری از آنها فقط بخشی از اطلاعات سایتتان را بکاپ میگیرند. بهعنوان مثال، فقط از دیتابیس سایتتان بکاپ میگیرند و فایلهای عکس و رسانهها، یا فایلهای قالب گرافیکی را ذخیره نمیکنند.
به همین خاطر، برای اینکه بطور 100% برای شرایط بحران آمادگی داشته باشید، باید از پلاگین بکاپ گیری استفاده کنید که:
بکاپ کامل و جامعی از کل سایتتان بگیرد، نه فقط از دیتابیس. باید از پوشهی عکسها و رسانهها (کتابخانه رسانه)، قالب و پوسته گرافیکی، پلاگینها، و دیگر بخشهای سایت هم بکاپ بگیرد.
کاملا خودکار باشد. باید بتوانید برنامه زمانبندی بکاپگیری برای آن تعریف کنید تا بهطور منظم و متناوب اقدام به بکاپگیری کند.
فرآیند بازیابی بکاپ آن راحت باشد. باید بتوانید به راحتی از نسخه بکاپ استفاده کرده و آن را بازیابی کنید؛ حالا چه یک فایل باشد، چه کل سایت.
پنج پلاگین بکاپ گیری کامل برای وردپرس:
برای کمک به شما، ما 5 پلاگین برتر برای بکاپگیری وردپرس، که دارای شرایطی که در بالا گفته شد هستند، را انتخاب کردهایم و به شما معرفی میکنیم.
پلاگین Duplicator
پلاگین بکاپ گیری Duplicator، این پلاگین، که نامش به معنی رونوشتساز است، بیشتر برای جابجایی و انتقال سایت از محلی به محل دیگر کاربرد دارد. اما در عینحال، یکی از بهترین پلاگینهای بکاپگیری نیز محسوب میشود.
نسخه رایگان این پلاگین به شما اجازه میدهد که بهصورت دستی از کل سایت وردپرس یا بخشهای مختلف آن بکاپ بگیرید.
در نسخه پولی این پلاگین میتوانید بکاپگیری را بهصورت آنی یا طبق برنامه زمانبندی شده انجام دهید. میتوانید نسخه بکاپ را در سرویسهای ابری مانند دراپباکس یا گوگل درایو ذخیره کنید. همچنین، میتوانید تعداد نسخههای بکاپ را کاهش دهید تا فضای کمتری از حافظه را اشغال کند.
علاوه بر این، نسخه پولی این پلاگین دارای یک سیستم اطلاعرسانی ایمیلی است، و هرگاه فرآیند بکاپگیری از سایتتان دچار اختلال یا مشکلی شود برای شما پیام هشدار ارسال میکند.
پلاگین VaultPress
پلاگین بکاپ گیری VaultPress یک سرویس اسکن بکاپ و امنیت است که توسط شرکت Automattic، که همان شرکت مجری WordPress.com است، ساخته شده.
این پلاگین، که در حال حاضر جزئی از Jetpack است، بهطور خودکار از کل سایت، منجمله از پستها، نظرات، فایلهای عکس و چندرسانهای، و تنظیمات داشبورد، بهطور روزانه بکاپ گرفته و روی سرورهای خود ذخیره میکند. فرآیند بازیابی یک-کلیکی آن نیز بسیار راحت است، و تیم پشتیبانی حرفهای آن همیشه برای کمک دردسترس است.
همچنین، پلنهای مختلفی برای این پلاگین وجود دارد که خدماتی نظیر مقابله با حملات، مانیتورینگ سایت، حفاظت در برابر اسپم، انتقال سایت، و سوابق فعالیت را ارائه میدهد.
پلاگین BackupBuddy
پلاگین بکاپ گیری BackupBuddy، که فقط نسخه پولی آن موجود است، توسط iThemes عرضه شده و به شما امکان بکاپگیری خودکار زمانبندی شده را میدهد.
برخلاف برخی پلاگینها که فقط از دیتابیس شما بکاپ میگیرند، این پلاگین از کل سایت وردپرستان بکاپ میگیرد. البته این امکان را هم به شما میدهد که بتوانید فقط از دیتابیستان بکاپ بگیرید، یا اینکه تعیین کنید که مثلا از یک جدول یا فایل خاصی بکاپ گرفته نشود.
این انعطافپذیری که در پلاگین BackupBuddy وجود دارد به شما اجازه میدهد که بکاپگیریتان را، بر اساس نیازتان، بهصورت ترکیبی از بکاپ کامل و بکاپ جزئی انجام دهید، و برنامه زمانبندی بکاپگیری را در حالتهای ساعتی، دو مرتبه در روز، روزانه، یک روز در میان، هفتگی، یک هفته در میان، و ماهانه قرار دهید.
همچنین، این پلاگین به شما اجازه میدهد که نسخه بکاپتان را در سرویسهایی نظیر دراپباکس و گوگل درایو ذخیره کنید. فرآیند بازیابی سایت وردپرس از نسخه بکاپ نیز بسیار ساده و سریع است.
پلاگین UpdraftPlus
پلاگین بکاپ گیری updraftplus ، با بیش از 1 میلیون نصب فعال، بالاترین رتبه را در بین پلاگینهای بکاپگیری در وردپرس دارد. بنابراین، با چنین حجم بالایی از کاربر فعال، میتوان اطمینان یافت که این پلاگین در شرایط و حالتهای فراوانی مورد استفاده قرار گرفته و امتحان خود را پس داده است.
برخلاف برخی از پلاگینها، UpdraftPlus علاوه بر بکاپگیری، وبسایت شما را بازیابی هم میکند. پس از تنظیم برنامه زمانبندی بکاپگیری، میتوانید انتخاب کنید که بکاپهایتان در سرویسهای کلود مانند دراپباکس، گوگلدرایو، یا UpdraftVault که متعلق به خود این پلاگین است، ذخیره شود.
فارغ از اینکه بکاپ خود را کجا ذخیره میکنید، UpdraftPlus به شما این امکان را میدهد که بکاپ خود را مستقیما از داخل کنترل پنل وردپرس بازیابی کنید؛ و این باعث صرفهجویی در وقتتان میشود.
نسخه پولی این افزونه نیز ویژگیها و امکانات فراوان دیگری را ارائه میدهد که باعث افزایش امنیت و پایداری سایتتان میشود.
پلاگین BackWPup
پلاگین بکاپ گیری BackWPup یکی از پرطرفدارترین پلاگین بکاپ گیری وردپرس به صورت رایگن است، که تا به حال بیش از 5 میلیون بار دانلود شده و درحال حاضر بیش از 600 هزار کاربر فعال دارد.
تنظیمات و نحوه استفاده از این پلاگین بسیار ساده است و میتوان بکاپگیری را بلافاصله انجام داد، یا برای اجرای آن برنامه زمانبندی تنظیم کرد.
شما میتوانید کلیه فایلهای وردپرس خود را در یک سرویس بکاپ خارجی، مانند دراپباکس، ذخیره کنید. همهی فایلها در یک فولدر زیپ ذخیره میشوند، که به سرعت قابل دسترسی و بازیابی است.
این افزونه نسخه پولی هم دارد که امکانات بیشتری را برای محافظت از سایت ارائه میدهد؛ مانند ابزاری برای اسکن، تعمیر، و بهینهسازی دیتابیس.
شما چگونه از سایت وردپرستان بکاپ میگیرید؟
حادثه خبر نمیکند. و غالبا وقتی خبر میکند که دیر شده است. بنابراین بهتر است که رویکرد پیشگیرانه داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که برنامهی بکاپگیری و بازیابی فایلهایتان به خوبی در جریان است.
داشتن یک پلاگین ساده و رایگان برای بکاپگیری بهتر از آن است که هیچ پلاگینی نداشته باشید. اما برای اینکه خیالتان کاملا آسوده شود، از نسخه پولی پلاگینهای بکاپگیری استفاده کنید؛ تا هم از کل وبسایتتان بکاپ داشته باشید و هم بتوانید آن را به راحتی بازیابی کنید.